Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Eylül 2021 12:02

Macron’un Hitler’e benzetmesine para cezası

Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron’u Adolf Hitler’e benzeten afişin asıldığı ilan panosunun sahibi, 10 bin euro para cezasına çarptırıldı. Avrupa’nın her fırsatta dile getirdiği ‘ifade özgürlüğü’ sınıfta kalırken Afişin sahibi Flori'nin avukatı, tepki gösterdi.

Macron’un Hitler’e benzetmesine para cezası
Macron,Fransa

Fransa’da ‘ifade özgürlüğü’ Macron’a dokunana kadar olduğu bir kez daha kanıtlandı. Hazreti Muhammed’e yönelik hakaret içerikli karikatürlerin "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendiren Fransa, Cumhurbaşkanı Macron’un Hitler’e benzetmesine soruşturma başlattı. Koronavirüs önlemlerini protesto etmek için asılan afişler için Macron’da suç duyurusunda bulundu. Mahkeme Macron'u Hitler olarak gösteren karikatürün asıldığı ilan panosunun sahibini 10 bin euro para cezasına çarptırdı.

“ÖZGÜRLÜK GÖMÜLDÜ”

Afişin sahibi Michel Ange Flori, kararı temyize götüreceğini belirterek "Bugün Toulon'da karikatür özgürlüğü gömülmüştür" dedi. Flori'nin avukatı ise "Cumhurbaşkanı ifade özgürlüğünü savunuyor ama o özgürlük kendisine gelince bittiğini düşünüyor" sözleriyle tepki gösterdi.

Macron’un Hitler’e benzetmesine para cezası

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...