Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2021 09:24

Madagaskar'da veba salgını! 1 haftada 7 kişi öldü

Madagaskar'ın Itasy bölgesinde 1 haftada 7 kişi yeniden ortaya çıkan salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Madagaskar'da veba salgını! 1 haftada 7 kişi öldü
madagaskar,veba,salgın

Madagaskar'da 1 haftada 7 kişi akciğer vebası nedeniyle hayatını kaybetti. Yerel basındaki haberlere göre, Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Itasy bölgesinde 25-30 Ağustos'ta akciğer vebası görüldü, 7 kişi hayatını kaybetti.

Açıklamada hastalığın 4 kişide öldükten sonra tespit edildiği, bu durumun salgın ihtimalini güçlendirdiği kaydedildi. 25 kişide hastalığa rastlandı, vakaların görüldüğü Arivonimamo karantina altına alındı.

Madagaskar'da veba salgını! 1 haftada 7 kişi öldü

2017'DE 202 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Öte yandan Madagaskar'da 2017'de patlak veren akciğer vebası salgınında 2 binden fazla kişi hastalığa yakalanmıştı ve 202 kişi hayatını kaybetmişti. Pnömonik veba olarak da bilinen akciğer vebası, vebanın en öldürücü ve en görülen türü olarak biliniyor. Hastalık, veba bakterisi "yersinia pestisin" akciğere tutunarak zatürreye sebep olmasıyla gelişiyor.

DAMLACIKLARLA YAYILIYOR

Akciğer vebası, solunum yoluyla etrafa yayılan damlacıklarla insandan insana bulaşıyor. Ateş, öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, kanlı ve mukuslu balgam, solunum yetmezliği gibi belirtiler gösteren hastalık, tedavi edilmezse birkaç gün içinde ölüme neden oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...