Tgrt Haber
04 Kasım 2021 16:43

Maden ocağında gaz zehirlenmesi: 7 işçiden 1'i öldü

Bursa'nın Harmancık ilçesindeki bir maden ocağında karbonmonoksit gazından zehirlendiği iddia edilen 7 işçiden 1'i hayatını kaybetti.

Maden ocağında gaz zehirlenmesi: 7 işçiden 1'i öldü
maden ocağı,karbonmonoksit,gaz,zehirlenme

Bursa'nın Harmancık ilçesinde A.İ. isimli kişiye ait krom madeninde sabah saat 08.00 sıralarında mesaiye başlayan Ömer Erkaya (34) ve İsmail Biltekin ocağa indi. Bir süre sonra fenalaşan Ömer Erkaya yere yığıldı. Erkaya'nın düştüğünü sanan İsmail Biltekin ocaktaki diafondan diğer işçi arkadaşlarına durumu bildirip yardım istedi. Bir süre sonra İsmail Biltekin de fenalaşarak yere yığıldı.

KURTARMAK İÇİN İÇERİ GİREN DİĞER İŞÇİLER DE FENALAŞTI

İsmail Biltekin'in haber vermesi üzerine Recep Gökce, Hakan Lama, Mustafa Karaaslan, İbrahim Burul, Muhammet Kahraman isimli işçiler de arkadaşlarına yardım etmek için ocağa indi. Ancak bir süre sonra onlar da karbonmonoksit gazından etkilenip fenalaştı.

Yardım için inen işçilerin yukarıya çıkmaması üzerine saat 10.00 sıralarında bir firma yetkilisinin ihbarı ile bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. İşçiler, ekipler tarafından madenden çıkarıldı. Sağlık ekipleri Ömer Erkaya'nın hayatını kaybettiğini belirlerken, diğer 6 işçi ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedavisi süren işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İşçilerden 4'ü taburcu edilirken, 2'sinin tedavisinin kontrol amaçlı devam ettiği belirtildi.

İşçilerin havalandırma jeneratöründen ocağa dolan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri ihtimali üzerinde duruluyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...