Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Eylül 2019 09:33

Maduro: 'BM Genel Kurul toplantılarına katılmayacağım'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantısı için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmeyeceğini açıkladı.

Maduro: 'BM Genel Kurul toplantılarına katılmayacağım'
Nicolas Maduro,,Nicolas Maduro bm,

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ocak ayında Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido'u Venezuela'nın devlet başkanı ilan etmesinin ardından iki ülke arasında başlayan siyasi kiriz devam ediyor. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Birleşmiş Milletler Genel Kurul görüşmeleri için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmeyeceğini açıkladı. Maduro bu ayın sonunda ABD’nin New York kentinde yapılacak BM 74. Genel Kurul toplantılarına katılmayacağını belirtirken, Yardımcısı Delcy Rodriguez'in genel kurul toplantılarında Venezuela'yı en iyi şekilde temsil edeceğini duyurdu.
ABD'nin, Venezuela Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido'u Venezuela'nın devlet başkanı ilan etmesinin ardından Türkiye, Çin ve Rusya, anayasal olarak seçilen Nicolas Maduro'ya destek veren ülkeler oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...