Tgrt Haber
19 Haziran 2014 15:45

Mağarada mahsur kalan Alman araştırmacı 12 gün sonra kurtarıldı

Almanya'nın Avusturya sınırına yakın bir mağarada 12 gün boyunca mahsur kalan Alman araştırmacı Johann Westhauser itinalı bir operasyonla kurtarıldı.

Mağarada mahsur kalan Alman araştırmacı 12 gün sonra kurtarıldı
alman araştırmacı, bin metre mahara, yaralanma

Yaklaşık bin metre derinlikte mahsur kalan Westhauser ve beraberindeki iki kişi, 8 Haziran'da Almanya'nın en derin mağarasında incelemelerde bulunurken bir kaya parçasının düşmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Alman araştırmacının yerel saatle 11.44'te kurtarılırken mağara dışında bir sağlık ekibi ve helikopterler de hazır bekletildi. İlk kontrollerin ardından Westhauser, helikopterle hastaneye götürüldü. Mağaradaki dar geçişler ve derin sütunlar kurtarma çalışmalarını zorlaştırdı. Westhauser'in sağlık durumuyla ilgili endişelerden ötürü motorlu vinç kullanılmadı. Alman araştırmacı, 1995'te mağarayı keşfeden araştırmacılar arasında yer alıyor. Araştırmacılar, derinliği ve boyutları nedeniyle mağaraya 'dev şey' anlamına gelen Riesending adını vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...