Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ağustos 2021 10:20

Mağarada yaşayan adam iki doz aşısını oldu: Virüs ayrım yapmıyor

Sırbistan Pirot'ta, 20 yıldır mağarada yaşayan adam, iki doz Covid-19 aşısını oldu. İnsan içine çıkmayan adam, herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.

Mağarada yaşayan adam iki doz aşısını oldu: Virüs ayrım yapmıyor
sırbistan,mağara,aşı,koronavirüs,covid-19

Sırbistan'ın güneydoğusunda bulunan Pirot kentinde yaşayan, 70 yaşındaki Panta Petrovic adlı adam 20 yıldır insanların arasına karışmadan mağarada yaşıyor. Yaz aylarını Gradasnicka nehri yakınında bir ağacın üzerine yaptığı barakada, kış aylarında ise Stare Dağı'nın eteklerinde mağarada yaşıyor.

Petrovic, 20 yıldır insan içine çıkmıyor yani koronavirüs tedbirleri kapsamındaki 'sosyal mesafe' kuralını 20 yıldır uyguluyor. Petrovic, şehir merkezine ise oldukça az iniyor hatta yaklaşık iki senedir tüm dünya koronavirüsle mücadele ederken o salgından yeni haberdar oldu.

Mağarada yaşayan adam iki doz aşısını oldu: Virüs ayrım yapmıyor

Mağarada yaşayan Petrovic, salgın için aşı yapıldığını öğrendiğinde ise iki doz aşısını da yaptırdı. Petrovic'in insan içine karışmayıp, dağlarda yaşamasına rağmen Covid-19 aşısı olması ise dikkatlerden kaçmadı. Petrovic, "Virüs ayrım yapmıyor. Benim mağarama da gelebilir" dedi. Aşı karşıtlarını anlamadığını söyleyen Petrovic, sözlerine şunları da ekledi:

"Ekstra doz dahil üç dozu da yaptırmak istiyorum. Her yurttaşa aşı olma çağrısı yapıyorum. Her bir kişiyi davet ediyorum.''

Petrovic'in yaşadığı mağarada tuvalet olarak kullandığı eski bir küvet, birkaç oturma yeri ve saman yığınından oluşan bir yatağı bulunuyor. France24'ün haberine göre, Petrovic, birkaç kez evlendi ve evlilik dönemlerini hayatının en hareketli zamanları olarak tanımladı. 

20 yıldır insanlardan uzak yaşamasının kendisini özgürleştirdiğini söyleyen Petrovic, doğayı çok sevdiğini de belirtti. Yemek için ise çaydan balık tuttuğunu, çevredeki mantarları yediğini söyleyen Petrovic, bazen çöp kutularındaki artık yemekleri de aldığını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...