Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Temmuz 2017 06:48

Mahmud Abbas'dan 'Öfke Günü' çağrısı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Müslümanların Mescid-i Aksa'daki ibadetinin kısıtlanması nedeniyle işgalci İsrail'in aldığı önlemleri protesto amacıyla "Öfke Günü" çağrısı yaptı.

Mahmud Abbas'dan 'Öfke Günü' çağrısı
mahmud abbas,,filistin,,öfke günü,,israil,,mescidi aksa,

Salı akşamı biri ağır olmak üzere 34 Filistinlinin İsrail polisi tarafından yaralanmasının ardından yapılan çağrıda, İsrail polisinin pazar günü Mescid-i Aksa'nın girişine metal dedektör yerleştirmek dahil aldığı aşırı güvenlik önlemleri kınandı. İsrail'in Mescid-i Aksa'nın Aslanlı Kapısı bölgesinde yatsı namazını kılan cemaate, namazdan sonra yaptığı müdahalede Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri de yaralandı. Kaldırıldığı hastaneden dün sabah taburcu edilen Sabri, "Yatsı namazını eda ettikten sonra bir anda ses bombaları atılmaya başladı. Plastik mermi ile cemaat hedef alındı. Bir anda izdiham yaşandı ve yaralananlar oldu." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...