Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Haziran 2021 12:35

Mahrem görüntü skandalı: Apple milyon dolarlık tazminat ödeyecek

Bozulan iPhone marka telefonunu yetkili servise götüren kadının, telefonunda bulunan mahrem görüntüler çalışanlar tarafından internete yüklendi. Apple, konuyla ilgili hukuki süreç başlatan mağdur kadına, milyonlarca dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Mahrem görüntü skandalı: Apple milyon dolarlık tazminat ödeyecek
iPhone,,Apple,,mahrem görüntü,

ABD'de, iPhone model akıllı telefonunu yetkili servise götüren kadın, telefonundaki mahrem görüntülerin çalışanlar tarafından internete sızdırılması sonrası başlattığı hukuk savaşını kazandı. Apple, mağdur kadına milyon dolarlık tazminat ödeyecek.

TEKNİSYENLER FACEBOOK HESABINA YÜKLEDİ

Mahrem görüntülerin paylaşılması hakkında dava dosyasına göre, adı verilmeyen bir kadın, telefonunu tamir için 2016’da Kalifornia’daki Apple yetkili servisi Pegatron Teknoloji Hizmetleri’ne gönderdi.

Burada çalışan teknisyenler kadının 'son derece kişisel ve mahrem içeriklerini' Facebook hesabına yükledi. Kadının Facebook hesabına kendisi bilerek yüklemiş gibi görünen görüntüler kadının ‘ağır duygusal sıkıntı’ yaşamasına neden oldu.

APPLE MİLYON DOLARLIK ANLAŞMAYA RAZI OLDU

Durumu video ve fotoğrafları Facebook hesabında gören arkadaşlarının bildirmesiyle öğrenen kadın, Apple’a dava açtı ve sonunda milyon dolarlık bir miktar ödeme karşılığında anlaşmayı kabul etti.

Meseleyi gizli tutmak için Apple adına yer verilmeyen dava dosyası, yakın zamanda, yine Apple ve Pegatron’u içeren başka bir davada buna referans verilmesiyle ortaya çıktı.

'SATICI PROTOKOLLERİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ'

Apple yetkilisi olayı doğrularken, şirket sözcüsü “2016 yılında yetkili satıcılarımızdan birinde politikalarımızın bu korkunç ihlalini öğrendiğimizde hemen harekete geçtik ve o zamandan beri satıcı protokollerimizi güçlendirmeye devam ettik” dedi.

KAYNAK: THE GUARDİAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...