Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2015 21:34

Maiziere, 'Bu yaşananların Müslümanlarla alakası yok'

Almanya İçişleri Bakanı De Maiziere, Paris'teki terör saldırılarını düzenleyenlerin dini istismar ettiklerini belirterek yaşananların Müslümanlarla alakasının bulunmadığını söyledi.

Maiziere, 'Bu yaşananların Müslümanlarla alakası yok'
De Maiziere, Almanya İçişleri Bakanı, paris,

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Paris'teki terör saldırılarını düzenleyenlerin dini istismar ettiklerini belirterek yaşananların Müslümanlarla alakasının bulunmadığını söyledi. Thomas de Maiziere, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Paris'teki saldırıyı düzenleyen teröristlerin "korkak ve barbar birer katil" olduklarını ifade ederek ''Onlar cinayetlerini dini istismar ederek işliyorlar. Bu yaşananların Müslümanlarla alakası yok. Bir Hristiyan olarak dini provoke eden sanat tarzı benim de hoşuma gitmiyor. Ama bu sanat tarzı da demokratik değerler içerisinde korunmalıdır'' dedi. Yaşananlardan korkulmaması ancak ihtiyatlı olunması gerektiğini belirten De Maiziere, ülkesinde somut saldırı tehlikesi bulunmadığını ifade etti. De Maiziere, Almanya'nın terör konusundaki şansının bugüne kadar yaver gittiğini dile getirdi.
"O KİŞİLERİ SÜREKLİ GÖZLEMLİYORUZ"
De Maiziere, Almanya'dan 550 kişinin savaşmak için Suriye ve Irak'a gittiğine ve bunların 180 kadarının geri döndüğüne işaret ederek Paris, Brüksel, Avustralya ve Kanada'daki saldırılarda olduğu gibi iyi hazırlanan bu kişilerden endişe ettiğini söyledi. Bu tehlikeli kişilerin sürekli gözlemlendiğini kaydeden De Maiziere, baskınlarda silah ve teçhizatın ele geçirildiğini belirtti.
PEGIDA'YA SERT TEPKİ: BU ZAVALLILIKTIR, ALÇAKLIKTIR
Paris'teki terör saldırısından sonra Almanya'da "Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA)" hareketinin daha fazla taraftar toplayıp toplamayacağının sorulması üzerine De Maiziere, ''Paris'teki saldırıları kendi amaçları için kullanmak zavallılıktır. Önce İslamlaşmadan korktuklarını söylediler şimdi de 'bakın gördünüz mü biz hep İslam cılığa karşı uyarmıştık' diyecekler. Bu alçaklıktır'' dedi.
"PEGIDA'YA İHTİYACIMIZ YOK"
Almanya'da anayasaya ve toplumsal kurallara saygılı olan Müslümanlarla radikalleşen ve cinayet işlemek için dini kullananlar arasındaki farkın iyi anlaşılması gerektiğini ifade eden De Maiziere, ''Kurallara saygılı olan Müslümanların teröristlerle hiç alakaları yok. Aşırıcılar ise sert ve hukuk devleti çerçevesinde vereceğimiz cevabımızı göreceklerdir. Bunun için PEGIDA'ya ihtiyacımız yok'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...