Tgrt Haber
20 Ağustos 2015 18:11

Makedonya'da olağanüstü hal ilan edildi

Makedonya hükümeti göçmenlerin giriş ve çıkışlarını kontrol edebilmek için olağanüstü hal ilan etti ve Yunanistan ile sınırını kapattı.

Makedonya'da olağanüstü hal ilan edildi
makedonya,

Makedonya güney sınırından giren Suriye, Irak ve Afganistan uyruklu sığınmacıları kontrol etmek için üst düzeyde tedbirler alıyor. İçişleri Bakanlığı sözcüsü İvo Kotevski, Yunanistan sınırından yasadışı yollardan ülkeye giren göçmenlerin girişini konrol edebilmek için alınan önlemin zorunlu olduğunu açıkladı.

Açıklamada: “Sığınmacıların akın ettiği bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve mülteci talebinde bulunmak isteyenlere kolaylık sağlanması için böyle bir tedbir alındı” denildi. Bakanlık ayrıca Yunanistan tarafından sürekli bir biçimde illegal bir biçimde sınırın aşıldığını da mesajında vurguladı. Makedonya bu konuda Avrupa Birliği’nden de yardım talep etmişti.

Son günlerde göçmen sayısının artmasıyla Bakanlar Kurulu bu kararı alarak ilgili kurumlar arasında Koordinasyon Kurulu’nun kurulmasıyla olayı yakından takip edeceklerini ifade etti. Sınırlarda girişleri kontrol altına almak için asker ve polis yoğun güvenlik önlemleri almaya başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...