Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2018 23:53

Malezya'da polis eski Başbakan Rezak'ın evini aradı

Malezya'da polis ekipleri eski Başbakan Rezak'ın evinde arama yaptı.

Malezya'da polis eski Başbakan Rezak'ın evini aradı
malezya,

Malezya'da eski Başbakan Necip Rezak'ın evinde polis ekiplerince arama yapıldı.

Necip'in evine 10'dan fazla araçla gelen polis, "1Malaysia Development Bhd - (1MDB)" soruşturmasında adı geçen eski başbakanın evinde arama yaptı.

Bukit Aman Ticari Suçları Araştırma Bürosu Amiri Amar Singh, yerel medyaya yaptığı açıklamada, polisin, Necip'e ait ve onunla ilgili 5 ayrı yerde arama yaptığını doğruladı.

Amar Singh, söz konusu aramaların amacıyla ilgili bilgi vermedi.

Diğer yandan, Malezya'nın yeni Başbakanı Mahathir Muhammed, hükümetinin, devlete ait "1Malaysia Development Bhd" adlı yatırım şirketinden, ABD, İsviçre ve bazı diğer ülkelerde aklandığı sanılan milyarlarca dolar parayı geri almak istediğini belirtti.

Mahathir, "Yolsuzluğa odaklanmak önemli çünkü hala İsviçre, ABD, Singapur ve belki de Lüksemburg'da olan parayı geri almamız gerekiyor. Oralardaki parayı geri almak için ülkelerin hükümetlerine başvuracağız. Para, Malezya'ya ait ve 1MDB'den geldi. Paranın, Malezya'ya dönmesi için müracaat edeceğiz." dedi.

Ülkede 2009 yılından bu yana başbakanlık görevinde bulunan Malezya'nın ikinci Başbakanı Tun Abdul Rezak'ın oğlu ve 56 yıldır iktidarda olan Birleşik Malay Ulusal Partisinin (UMNO) Genel Başkanı Necip Rezak, ülke tarihinin en büyük yolsuzluğu ile suçlanmıştı.

1MDB soruşturmasında yer alan belgelere göre, şirkete bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar aracılığıyla Necip'in kişisel banka hesaplarına 681 milyon dolar transfer edildiği öne sürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...