Tgrt Haber
21 Haziran 2022 08:48 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 08:58

Mali'de sivil katliam: 132 sivil öldürüldü

Mali'de hafta sonunda meydana gelen saldırılarda teröristler tarafından 132 sivil öldürüldü. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Mali'de sivil katliam: 132 sivil öldürüldü
mali,terör

Mali'nin iç kesimlerindeki köylere düzenlenen terör saldırılarında 132 sivil hayatını kaybetti. Hükümet tarafından yapılan açıklamada 18'i 19 Haziran'a bağlayan gece, Bankass ilçesine bağlı Dianweli, Diallassagou ve Deguessagou köylerine Mağrip El Kaidesi'ne (AQIM) bağlı Katiba Macina terör örgütü tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırılarda 132 sivilin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunuldu. Açıklamada, hükümetin bu saldırıyı şiddetle kınadığı ve sorumlularını yakalamak için gerekeni yapacağı vurgulandı.

Mali'de sivil katliam: 132 sivil öldürüldü

3 GÜNLÜK ULUSAL YAS

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bankass ilçesine bağlı 3 köye düzenlenen terör saldırılarında 132 kişinin yaşamını yitirmesi sonrası 21 Haziran'dan başlayarak 3 gün ulusal yas ilan edildiği duyuruldu.

Sahel bölgesinde "3 ülke sınırı" olarak bilinen Burkina Faso, Mali ve Nijer, son yıllarda terör örgütü El Kaide'ye bağlı gruplar ile DAEŞ'in saldırılarına maruz kalıyor.

Mali'de 2013'ten bu yana konuşlu yabancı askeri misyonlara rağmen ülkedeki terör örgütleri saldırılarına devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...