Tgrt Haber
19 Haziran 2014 16:44

Maliki 59 subayı mahkemeye sevketti

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin, emniyet teşkilatından 59 subayın "görevden kaçma" suçuyla mahkemeye sevkedilmesi yönünde karar aldığı bildirildi.

Maliki 59 subayı mahkemeye sevketti
maliki, ırak, mahkeme, subay

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin, emniyet teşkilatından 59 subayın "görevden kaçma" suçuyla mahkemeye sevkedilmesi yönünde karar aldığı bildirildi. Maliki'nin Sözcüsü Tümgeneral Kasım Ata televizyonda yaptığı konuşmada, Maliki'nin sınır görevlisi ve piyade birliklerinden 59 subayla ilgili soruşturma meclisleri oluşturulması ve bu kişilerin mahkemeye sevkedilmesi yönünde karar aldığını söyledi. Bu subayların Ninova, Salahaddin, Diyala ve Enbar vilayetlerinde görevli olduğunu kaydeden Ata, askeri ceza kanununa göre görevden kaçma suçunun idama varan cezalarının bulunduğunu ifade etti.
Maliki Salı günü yaptığı yazılı açıklamada, Musul Operasyonlar Komutanı Orgeneral Mehdi el-Garravi ve yardımcısı General Abdurrahman Handal ile Kurmay Albay Hasan Abdurrezzak'ın görev yerlerini terk ettikleri gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldıklarını belirtmişti. Aynı suçu işleyen askerler hakkında da tahkikat yapılması için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na emir verdiğini aktaran Maliki, Musul 3. Askeri Okul Komutanı Albay Hidayet Abdulkerim'e askeri mahkemede dava açıldığını ifade etmişti. Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı silahlı güçler, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...