Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2013 14:28

Maliki'den 'Enbar operasyonu' açıklaması

Irak Başbakanı Maliki, Enbar ilindeki askeri operasyonun, eylem çadırlarında konuşlanmış El-Kaide'ye vurulmuş en büyük darbe olduğunu savundu.

Maliki'den 'Enbar operasyonu' açıklaması
ırak, başbakan, maliki enbar operasyonu, Maliki'den Enbar operasyonu açıklaması,

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, "ülkede meydana gelen şiddet olayları"na çözüm arayışı çerçevesinde, Irak'ın birçok bölgesinden aşiret liderleri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Maliki'nin, "Enbar iline düzenlenen askeri operasyon, eylem çadırlarında konuşlanmış El-Kaide'ye vurulmuş en büyük darbedir. Terör örgütü üyeleri bu çadırlar aracılığıyla tehditlerde bulundu. Bu herkes tarafından biliniyor, medya organları tarafından da duyuruldu" ifadelerine yer verildi.
Operasyonları gerçekleştiren Irak ordusundan övgüyle söz eden Maliki, şunları kaydetti: "Irak ordusu, ekonominin gelişmesi için uluslararası şirketlerle, imar ve iskan alanlarında yapılan işlerde gerekli güvenli ortamı sağladı. Onların Irak'ı ve halkını savunma uğruna verdiği kayıplar, takdiri ve teşekkürü hak ediyor." Maliki'nin açıklamalarında, Irak'taki aşiretlerinden takdirle söz edilerek, aşiretlerin, ülkeyi, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ve diğer "terör örgütleri"nden kurtarmak için çalışan güvenlik güçlerinin yanında yer alarak, "milli bir duruş" sergilediği dile getirildi. Irak'ta Başbakan Nuri el -Maliki karşıtı protesto eylemlerine verdiği destekle bilinen milletvekili Ahmed el-Alvani'nin,Enbar ilinin merkezi Ramadi'de evine yapılan kanlı baskınla gözaltına alınmış, çıkan çatışmada Alvani'nin kardeşi ile 5 koruması öldürülmüştü. Baskının ardından yükselen gerilim nedeniyle El-Enbar ilinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Irak ordusu, Enbar'da El-Kaide ile bağlantılı olduğu iddia edilen gruplara yönelik geniş çaplı operasyon yürütüyor. Enbar'da bugün de Başbakan Maliki karşıtı protesto eylemine düzenlenen müdahalede ölü ve yaralıların olduğu bildirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...