Tgrt Haber
23 May 2017 01:35

Manchester'da konser alanında patlama: 22 ölü

İngiltere'deki konser alanı 'Manchester Arena'da 2 patlama yaşandı. İngiliz polisi meydana gelen patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Manchester'da konser alanında patlama: 22 ölü
manchester arena,ingiltere

Manchester polisinden bölgedeki gelişmelere dair yapılan açıklamada, müzisyen Ariana Grande'nin konserinin bitiminde patlama yaşandığı, polisin soruşturmasının sürdüğü belirtildi

İNGİLİZ POLİSİ: 22 ÖLÜ, 59 YARALI

Olayda 22 kişinin hayatını kaybettiğini duyuran İngiliz polisi yaralı sayısını ise 59 olarak açıkladı.

Konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferlerin askıya alındığı bildirildi. Görgü tanıkları, büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktararak, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulansın gelip gittiğini ifade etti.

BAŞBAKAN MAY: KORKUNÇ BİR TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester Arena konser salonunda patlama yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu vurgulayan May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz." bilgisini paylaştı.
İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn de olayla ilgili "korkunç" nitelemesinde bulunarak, "Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve acil durum ekipleriyle birlikte." ifadesini aktardı.

GÖRGÜ TANIĞI: KORKUNÇ BİR SES DUYDUK

Görgü tanıkları ise konser salonunda büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktardı.
Bölgeye çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı.
Bu arada, 21 bin kişi kapasiteli konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferler askıya alındı.

Polis açıklamasında ayrıca ilk yardım görevlilerinin bölgede bulunduğu ifade edilerek, halkın Manchester Arena'dan uzak durması istendi. Görgü tanıkları ise konser salonunda büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktardı. Bu arada, 21 bin kişi kapasiteli konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferler askıya alındı.

İŞTE PATLAMA ALANINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...