Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 23:06

Marmaris'teki orman yangınında ölen gencin son paylaşımı duygulandırdı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde öğle saatlerinde çıkan orman yangını devam ediyor. Armutalan Mahallesi'nde başlayıp İçmeler Mahallesi'ne doğru ilerleyen yangın kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerini tehdit edecek noktaya ulaştı. Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangından acı haber akşam saatlerinde geldi. Yangına müdahale eden ekiplere su taşırken yangında yaşamını yitiren 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in son paylaşımı yürekleri sızlattı.

Marmaris'teki orman yangınında ölen gencin son paylaşımı duygulandırdı
marmaris,yangın,ölü

Türkiye'nin en önemli turistik bölgelerinden Muğla alevlere teslim oldu. Bodrum ve Milas'ın yanı sıra turizm cenneti Marmaris'te de orman yangını çıktı.

Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor. Yangın söndürme çalışmaları, 14 arazöz, 6 su tankeri, 4 ilk müdahale aracı, 6 helikopter, 1 uçak, 6 hizmet aracı, 5 dozer, 5 treyler, 11 teknik personel, 5 orman muhafaza memuru ve 135 yangın söndürme işçisinin katılımıyla devam ediyor. İçmeler Mahallesi'ne kadar ulaşan yangında alevlerin sıçradığı evlere de müdahale ediliyor.

Marmaris'teki orman yangınında ölen gencin son paylaşımı duygulandırdı

MARMARİS'TEKİ YANGIN CAN ALDI

Ormanlık alanda çıkan yangında motosikletiyle alevlerin arasında kalan 25 yaşındaki Şahin Akdemir, bölgeden ayrılmaya çalışırken aracıyla kaza yaptı. Motorun devrilmesi sonucu yaralanan Akdemir, alevlerin arasında mahsur kalarak hayatını kaybetti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangında bir kişinin can verdiğini doğrularken, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangında sabotaj ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan Şahin Akdemir’in Marmaris'te meydana gelen yangına yardım etmek için bugün motosikleti ile bölgeye gittiği ve yangın söndürme çalışmasında gönüllü olarak ekiplere destek verdiği öğrenildi. Hayatını kaybeden Şahin Akdemir’in 1 ay önce çıkan yangında da gönüllü olarak itfaiyecilere su taşıdığı öğrenildi.

Akdemir’in sosyal medya hesabından bugün yangında paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Yangına motosikleti ile gidişini yayınlayan Şahin Akdemir, “Su taşımaya devam, yangıncılara su taşıyacağız yine, Allah hayırlarımızı kabul eylesin” dediği duyuluyor. Bir diğer görüntüde ise yüzündeki duman lekeleri dikkat çeken Şahin Akdemir, “Yangın hala devam ediyor biz su taşıyoruz hala” konuşmaları görülüyor.

Marmaris'teki orman yangınında ölen gencin son paylaşımı duygulandırdı

OTELLER BOŞALTILDI

Marmaris'te yangın sebebiyle bazı oteller tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Havanın kararması sebebiyle söndürme çalışmaları karadan yürütülüyor. Sabah saatlerinde havadan müdahalenin yeniden başlayacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...