Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Kasım 2016 21:02

Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ev sahipliğinde düzenlenen Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı, NATO, ABD, Bulgaristan, Pakistan ve Romanya deniz kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den deniz ve hava kuvvetleri unsurlarının katılımıyla icra edildi.

Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı tamamlandı
Mavi Balina-2016, Davet Tatbikatı,

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet adresinde yer alan bilgiye göre, denizaltılara karşı taktiklerin denendiği dünyanın en prestijli tatbikatlarından Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde Doğu Akdeniz'de 19-28 Kasım tarihlerinde yapıldı.

Tatbikata, NATO, ABD, Bulgaristan, Pakistan ve Romanya deniz kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den deniz ve hava kuvvetleri unsurları katıldı. Tatbikat kapsamında gerçek harekat ve görevlere hazırlıklarını desteklemek maksadıyla koordineli denizaltı savunma harbi, denizaltı ve deniz hava harekatı eğitimleri gerçekleştirildi.

Tatbikata, Türk Deniz Kuvvetlerine ait çok sayıda fırkateyn, denizaltı, hücumbot, korvet, lojistik destek gemisi, 2 deniz karakol uçağı, 6 helikopter ile VLF BAFA denizaltı cevapsız yayım istasyonu, Türk Hava Kuvvetlerine ait 2 F-16 uçağı, NATO ve diğer ülkelere ait fırkateyn ve korvetler katıldı.

Ayrıca tatbikata, ABD, Bahreyn, Gambiya, Gürcistan, Kuveyt, Lübnan, Nijerya, Pakistan, Romanya ve Suudi Arabistan'dan toplam 17 gözlemci, 2 karargah subayı ve 1 süratli analiz timi personeli olmak üzere 11 yabancı ülkeden toplam 6 gemi, 1 deniz karakol uçağı ve 17 gözlemci personel iştirak etti.

Tatbikata katılım konusunda gösterilen yoğun uluslararası ilgi, Deniz Kuvvetlerinin, dost ve müttefik devletlerin deniz kuvvetleri ile olan yakın iş birliği ve birlikte çalışabilirliğinin bir göstergesi olmasının yanı sıra birleşik ve müşterek tatbikat planlaması ve icrası açısından geldiği yüksek seviyeyi ortaya koydu.

Dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla çok uluslu olarak icra edilen Mavi Balina Davet Tatbikatı, katılan ülkelerin denizaltılara karşı eğitim seviyelerinin artırılmasına önemli katkı sağladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...