Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2022 09:00 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 09:18

Vakalar artıyor! Maymun çiçeği virüsü bir ülkede daha görüldü

Maymun çiçeği virüsü dünyada yayılmaya devam ederken son olarak Güney Amerika ülkesi Venezuela'da vaka görüldü. Hastanın İspanya'dan ülkeye giriş yaptığı bildirildi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Maymun çiçeği virüsü (Monkeypox), öncelikle Orta ve Batı Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarında ortaya çıkan ve zaman zaman diğer bölgelere ihraç edilen viral bir zoonotik hastalıktır.
maymun çiçeği virüsü,venezuela
Maymun çiçeği virüsü (Monkeypox), öncelikle Orta ve Batı Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarında ortaya çıkan ve zaman zaman diğer bölgelere ihraç edilen viral bir zoonotik hastalıktır.

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da da maymun çiçeği virüsü kendisini gösterdi. Venezuela Sağlık Bakanlığı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hastanın başkent Caracas'taki Simon Bolivar Havalimanı'nda yapılan kontrolde ortaya çıktığını bildirdi. Maymun çiçeği virüslü hastanın direkt olarak tecrit altına alındığı belirtilen açıklamada, "İspanya'nın Madrid kentinden ülkeye giriş yapan hasta, Barselona'da iki kişiyle temas halinde olmuş" ifadesine yer verildi.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) geçtiğimiz hafta açıkladığı verilere göre, en fazla vaka İngiltere'de görüldü. İngiltere başta olmak üzere İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'yı da kapsayan Birleşik Krallık genelinde 225 vaka görüldü.

İspanya'da ise toplamda 186, Portekiz'de 153, Kanada'da 80, Almanya'da 65, Fransa'da ise 51 vaka doğrulandı. Ayrıca, Hollanda'da 40, ABD'de 25, İtalya'da 20, Belçika'da 17, İsviçre'de 8, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 8, İrlanda'da 6, Avustralya'da 6, Çek Cumhuriyeti'nde 6, Slovenya'da 6, İsveç'te 5, Danimarka'da 3, İsrail'de ise 2 vaka tespit edildi.

Vakalar artıyor! Maymun çiçeği virüsü bir ülkede daha görüldü

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ ÖLÜMCÜL MÜ?

Maymun Çiçeği virüsü genellikle hafiftir ve çoğu hasta tedavi olmaksızın birkaç hafta içinde iyileşir. Yine de, hastalık ölümcül olabilir. Ancak, bulaştığı insanların yüzde 10'unu öldürebilir. Mevcut salgına neden olan daha hafif suş, 100'de birini öldürür. Covid'in ilk vurduğu zamana benzer. Maymun Çiçeği virüsü, vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşma yeteneğinin bazı yönlerini kapatır.

Vücudunuzun savaşamayacağı diğer virüslerin ve bakterilerin varlığı nedeniyle, en kötü durumlarda hastalar vücutta ölümcül bir şoka ve kan zehirlenmesine yenik düşebilir. Ölüm, genç hastalarda daha olasıdır. Deri lezyonları ağrılı ve şekil bozucudur ve başka enfeksiyonların kaynağı olabilir.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...