Tgrt Haber
23 Haziran 2022 19:01 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 19:08

Maymun çiçeği iki ülkeye daha sıçradı: Komşu da duyurdu

Covid-19 salgınının ardından dünyayı etkisi altına almaya başlayan maymun çiçeği virüsü iki ülkede daha görüldü. Güney Afrika ile Türkiye’nin sınır komşusu Bulgaristan ilk vakaların tespit edildiğini duyurdu. Virüsün görüldüğü ülke sayısı 44’e yükselirken dünya genelindeki vaka sayısı da 3 bini aştı.

Maymun çiçeği iki ülkeye daha sıçradı: Komşu da duyurdu
maymun çiçeği,virüs,koronavirüs,covid 19

Koronavirüs pandemisinin ardından bu seferde tüm dünya maymun çiçeği salgını korkusu yaşıyor. Dünyada maymun çiçeği virüsü iki ülkeye daha sıçrarken vaka görülen ülke sayısı 44’e yükseldi. Dünya genelindeki vaka sayısı da 3 bini aştı.

İKİ ÜLKEDE DAHA MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI

Dünyada ‘maymun çiçeği’ vakaları artmaya devam ediyor. İki ülkede daha vaka görülürken bu ülkelerden biri Güney Afrika diğeri ise sınır komşumuz Bulgaristan oldu. Güney Afrika Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Joe Phaahla, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ülkede ilk kez bir maymun çiçeği vakasının rapor edildiğini duyurdu.

Virüsün tespit edildiği 30 yaşındaki hastanın seyahat geçmişi bulunmadığını belirten Phaahla, Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NICD) tarafından hastanın müşahede altına alındığını kaydetti.

ÖLÜM ORANI YÜZDE 1

Maymun çiçeği hastalığının daha önce Afrika ve Batı ülkelerinde de rapor edildiğini hatırlatan Phaahla, hastalığın ciltte kabarcıklar şeklinde kendini gösteren, genellikle hafif seyreden ve yüzde 1 ölüm oranına sahip bir hastalık olduğunu söyledi.

KOMŞUDA DA VAKA ÇIKTI

Türkiye'nin komşusu Bulgaristan da ilk vakanın tespit edildiğini duyurdu. Böylece maymun çiçeği görülen ülke sayısı son verilere göre 44'e yükseldi. Dünya genelindeki toplam vaka sayısı ise 3 bini aşmış durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...