Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Haziran 2022 11:23 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 11:32

Maymun çiçeği virüsü dur durak bilmiyor, ABD ordusuna da sıçradı

Dünyada hızla yayılan maymun çiçeği virüsü ABD ordusuna da sıçradı. İlk vaka Almanya'daki üste görevli bir Amerikan askerinde tespit edildi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Hill
Maymun çiçeği virüsü dur durak bilmiyor, ABD ordusuna da sıçradı
maymun çiçeği

Dünyada maymun çiçeği virüsü tehdidi giderek artıyor. ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) Komutanlığı, Almanya'nın Stuttgart kentindeki üste konuşlu bir Amerikan askerinde maymun çiçeği tespit edildiğini bildirdi. EUCOM Sözcüsü Albay Bill Speaks, yaptığı yazılı açıklamada, "Stuttgart askeri üssünde görevli bir askerin yakın zamanda maymun çiçeği testinin pozitif çıktığını doğruluyoruz. Asker, Stuttgart Kara Kuvvetleri Sağlık kliniğinde görüldü, tedavi edildi ve şu anda üsteki karargahlarında tecrit altında iyileşiyor" ifadelerini kullandı.

Speaks, aynı yerde bulunan askerlere yönelik riskin çok düşük olduğuna dikkat çekti. Önlem olarak hastayla etkileşime giren klinik personeli için temaslı takibi yapıldığını kaydetti.

ABD ordusunun, ev sahibi ülkenin yasa ve düzenlemelerine uyduğunu belirten Speaks, "Stuttgart'taki vaka, genellikle hafif olan ve insandan insana bulaşma sınırlı olan Batı Afrika varyantıdır" bilgisini paylaştı.

Stuttgart'taki vaka, 'ABD ordusundaki ilk maymun çiçeği vakası' olarak kayıtlara geçti.

DSÖ’DEN UYARI: BİNLERİ AŞTI

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, maymun çiçeği ve COVID-19 salgınına dair son bilgileri paylaştı. Virüsün endemik olmadığı 29 ülkede görüldüğünü açıklayan Ghebreyesus, şimdiye kadar virüs nedeniyle can kaybı olmadığını bildirdi. Ghebreyesus, endemik olmayan ülkelerde virüsün yayılmasının özellikle hamile kadınlar ve çocuklar için endişe verici olduğunu vurguladı. DSÖ'nün maymun çiçeğine karşı toplu aşılamayı tavsiye etmediğini belirten Ghebreyesus, "Maymun çiçeğine karşı etki gösteren bazı çiçek aşıları ve antiviral ilaçlar var, fakat tedarikleri sınırlı" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: The Hill
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...