Tgrt Haber
10 Haziran 2022 10:45 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 11:06

Maymun çiçeği virüsü dur durak bilmiyor! Bir ülkede daha görüldü

Koronavirüsün ardından dünyayı endişelendiren, günden güne hızla yayılan maymun çiçeği virüsü Brezilya'da da görüldü.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), maymun çiçeği virüsü salgınına karşı seyahat uyarı seviyesini, “gelişmiş önlemlerin uygulanmasını" öngören 2’ye çıkardı.
maymun çiçeği virüsü,brezilya
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), maymun çiçeği virüsü salgınına karşı seyahat uyarı seviyesini, “gelişmiş önlemlerin uygulanmasını" öngören 2’ye çıkardı.

Avrupa ülkesi olarak ilk kez İngiltere'de ortaya çıkmasınına ardından 30'dan fazla ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı. Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Sağlık Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, yakın zamanda İspanya ve Portekiz'e seyahat eden 41 yaşındaki bir erkekte maymun çiçeği virüsüne rastlandı.

Hastanın şu anda Emilio Ribas Hastanesinde karantinaya alındığı, temasta bulunduğu kişilerin de gözlem altında olduğu aktarıldı. Ayrıca kentte şüpheli maymun çiçeği vakası da bulunduğu, hastanın 26 yaşındaki bir kadın olduğu belirtildi.

TEHLİKE TÜRKİYE'NİN KAPISINDA

Avrupa'da binin üzerinde tespit edilmiş maymun çiçeği vakası geçtiğimiz günlerde de Yunanistan'da ortaya çıkmıştı. Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, ülkedeki ilk maymun çiçeği vakası Andreas Singros Hastanesinde tespit edildi. Yakın zamanda Portekiz'e seyahat ettiği belirtilen erkek hastanın durumunun iyi olduğu kaydedildi.

EN FAZLA VAKA İNGİLTERE'DE VAR

Verilere göre, İngiltere başta olmak üzere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'yı kapsayan Birleşik Krallık genelinde şu ana kadar toplam 225 vakanın doğrulandığı belirtildi.

İspanya'da ise toplamda 186, Portekiz'de 153, Kanada'da 80, Almanya'da 65, Fransa'da ise 51 vaka doğrulandı. Ayrıca, Hollanda'da 40, ABD'de 25, İtalya'da 20, Belçika'da 17, İsviçre'de 8, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 8, İrlanda'da 6, Avustralya'da 6, Çek Cumhuriyeti'nde 6, Slovenya'da 6, İsveç'te 5, Danimarka'da 3, İsrail'de ise 2 vaka tespit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...