Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2022 17:03 - Güncelleme : 16 May 2022 17:15

McDonald's Rusya kararını verdi! 30 senenin ardından ülkeden çıkıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin hızlı servis restoran zinciri McDonald's 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çıkacağını duyurdu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ukrayna'ya saldırısı sonucu dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi haline gelen Rusya'ya yaptırım sayısı 10 bine yaklaştı.
rusya,ukrayna,işgal,yaptırım
Ukrayna'ya saldırısı sonucu dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi haline gelen Rusya'ya yaptırım sayısı 10 bine yaklaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emrin ardından Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasıyla birçok ülke ve firma yaptırım uygulamaya başladı. McDonald's ise aylar sonra yaptırım kararını verdi. 30 yılı aşkın süredir Rusya'da faaliyet gösteren McDonald's Rusya pazarından çıkacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Rusya'daki operasyonların satış sürecinin başlatıldığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer aldı:

''Ukrayna'daki savaşın neden olduğu insani kriz ve hızla öngörülemeyen çalışma ortamı, McDonald's'ın Rusya'daki işletmesinin devam eden sahipliğinin artık savunulabilir olmadığı ve McDonald's değerleriyle tutarlı olmadığı sonucuna varmasına neden oldu." 

McDonald's Rusya kararını verdi! 30 senenin ardından ülkeden çıkıyor

YEREL BİR ALICIYA SATILIYOR

Şirketin Rusya'daki McDonald's restoranlarından oluşan portföyünün tamamını yerel bir alıcıya satmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, şirketin Rusya'daki çalışanlarına ödeme yapılmaya devam edilmesinin ve çalışanların potansiyel alıcı ile gelecekte istihdam edilmesinin McDonald's'ın öncelikleri arasında yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, Ukrayna'daki McDonald's restoranlarının da kapalı kalmaya devam ettiği, Avrupa genelinde McDonald's Sistemi'nin Ukraynalı mültecileri gıda bağışları, barınma ve istihdam yoluyla desteklediği aktarıldı.

McDonald's, 8 Mart'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına yanıt olarak 62 bin kişinin istihdam edildiği Rusya'daki 850 restoranını geçici olarak kapatacağını açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...