Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2022 15:52 - Güncelleme : 24 May 2022 16:02

Yolsuzlukla suçlanan danışmanlık şirketi McKinsey'nin binasında arama

Fransa'da vergi kaçırma ön soruşturması başlatılan ve Elysee Sarayı ile hükümet için danışmanlık görevleri yürüten ABD merkezli McKinsey şirketinin binasında arama yapıldı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Yolsuzlukla suçlanan danışmanlık şirketi McKinsey'nin binasında arama
fransa

Fransa Ulusal Mali Savcılık Ofisi (PNF) Elysee Sarayı ve hükümet için danışmanlık görevleri yürüten ABD merkezli McKinsey şirketi hakkında vergi kaçırma ön soruşturması açtığını duyurmasının ardından PNF'nin talimatıyla Fransız Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu Champs-Elysees Caddesi üzerindeki McKinsey binasında arama başlatıldı. Aramanın 31 Mart'ta açılan ve haksız kazanç elde etme ile yolsuzluk yapma kapsamındaki soruşturmaya ilişkin yapıldığı ifade ediliyor.

Fransa Senatosunca oluşturulan komite, 17 Mart'ta kamuoyuyla paylaştığı raporda, McKinsey'in son 10 yıldır kurum vergilerini ödemediğini bildirmişti. Raporda, 2018-2021'de McKinsey ile yapılan sözleşmelerin bedelinin iki katından fazla artarak 1 milyar avronun üzerine çıktığı kaydedilmişti.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise şirkete arka çıkarak, Senatonun McKinsey'e yönelttiği yolsuzluk suçlamalarının doğru olmadığını savunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...