Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2016 14:08

Medvedev, 'Son 10 yılın en zor yıllarından biri'

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya’nın aynı anda bu kadar çok ekonomik sorunla daha önce karşılaşmadığını belirtti.

Medvedev, 'Son 10 yılın en zor yıllarından biri'
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, rusya, petrol,

Rus haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre, geçtiğimiz yılın  ekonomik açıdan Rusya için son 10 yılın en zor yıllarından biri olduğunu belirten  Medvedev, “Ekonomimiz, petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş, ülkemize uygulanan  yaptırımlar ve küresel ekonomik yapının değişmesi gibi bir çok unsurla aynı anda  daha önce mücadele etmek zorunda kalmamıştı” şeklinde değerlendirmede bulundu. Rusya’nın ucuz petrolle mücadele etmeyi öğrendiğini de savunan  Medvedev, ülkedeki durumun 1998 krizinden farklı olduğunu belirtti.  Medvedev, Rus ekonomisinin 1998 yılındaki  kadar hidrokarbon  ihracatına dayanmadığını belirterek, “Rus ekonomisindeki durum gösteriyor ki,  artık ülkemizdeki pazar mekanizmaları daha istikrarlı. Batılı ortaklarımız  politik nedenlerle bize yaptırım uygulamasına rağmen ekonomimiz ayakta” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...