Tgrt Haber
14 May 2021 14:02

Medyaya İsrail uyarısı!

Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Esat Arslan, Kudüs olaylarının Gazze saldırısının örtülü bir habercisi olduğunu söyledi. Arslan ayrıca medyaya da çarpıcı uyarılarda bulundu.

Medyaya İsrail uyarısı!
Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Esat Arslan,kudüs,

Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Esat Arslan, Kudüs olaylarının Gazze saldırısının örtülü bir habercisi olduğunu söyledi.

Prof. Arslan, İsrail'in Londra Büyükelçisi Tzipi Hotovely, BBC’de katıldığı canlı yayında saldırıların şiddeti önlemek ve terörizmle savaşmak gerekçesiyle haklı olduğunu inatla savunduğuna değindi.

"YERLEŞİMCİ DEĞİL İŞGALCİ"

Medya ve akademisyenler olarak bazı şeylere alet oluyoruz diyen Arslan, geçen haftadan beri "İsrailli yerleşimci" ifadesinin kullanıldığına dikkati çekti. Batı medyasından alınan “settler” kelimesinin bire bir Türkçesi olan  “yerleşimci” kelimesinin kullanıldığı andan itibaren işgalin-istilanın- işgalcinin kabul edilmiş olduğunu söyleyen Arslan, “Bunlar işgalcidir, Filistinlileri evinden doğrudan doğruya etmek isteyen işgalcilerdir” dedi. Prof Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kınama masallarını bir tarafa bırakalım. Bölgede ateşi durduracak, ateşe benzinle giden yaklaşımı bitirecek ve İsrail’e birtakım yaptırımları da beraberinde getirecek bir sistemi monte etmek durumundayız’ açıklamalarının yerinde, çok önemli ve doğru olduğunu söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...