Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2014 07:33

Mehdi Cuma kabine listesini sundu

Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Mehdi Cuma'nın, 28 bakandan oluşan yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif el-Merzuki'ye sunduğu bildirildi.

Mehdi Cuma kabine listesini sundu
Mehdi Cuma, kabine listesini sundu, tunus, kabine listesi,

Akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Mehdi Cuma, 28 bakandan oluşan yeni kabine listesini Cumhurbaşkanına takdim ettiğini belirterek, yeni kabineyi yeterlilik, bağımsızlık ve şeffaflık ilkelerine göre belirlediğini kaydetti. Yeni kabinede sadece eski İçişleri Bakanının değişmediğini ifade eden Cuma, "Tunus'ta güvenlik konusunda olumlu gelişmeler yaşandığı için İçişleri Bakanı görevine devam edecek" dedi. Ayrıca Cuma, hükümetin öncelikli hedefinin ülkeyi seçime götürmek olacağını ifade etti. Tunus Genel İşçi Sendikası  (UGTT) liderliğinde, Tunus Sanayi Ticaret ve El Sanatları Birliği, Tunuslu Avukatlar Ulusal Birliği ve Tunus İnsan Haklarını Koruma Birliğinden oluşan "4'lü grup", Tunuslu muhalif Muhammed el-Brahmi'nin öldürülmesinden sonra 17 Eylül'de, ülkede yaşanan siyasi krize çözüm bulunması için girişim başlatmıştı.
Krize çözüm bulunması için yeni bir hükümetin kurulması ve Başbakan Ali el-Urayyid hükümetinde Sanayi Bakanı olarak görev yapan Mehdi Cuma'nın yeni kurulacak kabinenin başına getirilmesi konusunda uzlaşılmıştı. Öte yandan, Tunus'ta Ulusal Kurucu Meclisi, 149 maddelik yeni anayasa taslağını 3'te 2 çoğunlukla kabul etti. Oylama işleminin ardından açıklama yapan Ulusal Kurucu Meclisi Başkanı Mustafa bin Cafer, "Yeni anayasa, Tunus'ta devrimin başarısını gösteren önemli bir kanıt olacaktır. Toplumdaki farklılıklara rağmen beraber yaşayabilmemiz için bu anayasa önemlidir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...