Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Eylül 2015 10:04

Mekke’deki vinç kazasının izleri ortaya çıktı

Mescid-i Haram’da vincin devrildiği Safa ve Merve tepelerinin bulunduğu alanın yanındaki yaklaşık 500 metrekarelik bölüm ile 2. ve 3. katlar ibadete kapatıldı.

Mekke’deki vinç kazasının izleri ortaya çıktı
Mekke, vinç kazası,

Mekke’de fırtına sonrası yıkılan vincin yol açtığı kazanın izleri sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Devrilen vincin tavaf alanına düşen uzantısının zeminde oluşturduğu hasarın giderildiği görüldü. Bazı mermerlerin değiştiği gözlenen ve say alanının hemen yanındaki yaklaşık 500 metrekarelik bölge ise güvenlik çemberine alındı.
Kaza sonrası ibadete kapatılan 2. ve 3. kata sabah namazında da hacı adayları alınmadı.
Sabah namazını Mescid-i Haram’da kılan hacı adayları, günün ilk ışıklarıyla net bir şekilde gördükleri olay yerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.
On binlerce hacı adayının namazı birlikte kıldığı Mescid-i Haram ve çevresinde, çok sayıda kişi kazanın yaşandığı bölgede toplandı. Kaza alanını cep telefonlarıyla görüntüleyenler, olayın oluş şeklini de öğrenmeye çalıştı.
Bölgedeki en büyük vinç
Devrilen ve halen kaldırılmayan vinç, Mescid-i Haram ile Türk hacı adaylarının Kral Sarayı olarak adlandırdığı bina arasında bulunuyor. Söz konusu vinç, bölgedeki en büyük iş makinesi olarak da dikkati çekiyor.
Vincin devrilme nedeni ise henüz açıklanmadı. Yıldırım veya fırtına nedeniyle devrilmiş olabileceği iddia ediliyor.
Mescid-i Haram’daki tavaf alanının genişletme çalışmaları kapsamında 10’un üzerinde vincin kullanıldığı gözlendi.
Olayın tanıkları
Kaza anında tavaf yapan Türk hacı adaylarından Kadir Derli, vincin büyük bir gürültüyle devrildiğini söyledi.
Vincin devrilmesi sonucu birçok kişinin kanlar içinde yere yığıldığını anlatan Derli, ‘’Güvenlik güçleri hemen ölenlerin üzerini kapattılar’’ dedi.
Halil Arkıtan da büyük bir kazanın meydana gelmesine rağmen arbedenin yaşanmadığına işaret etti.
Bu arada, hacı adaylarının cep telefonlarıyla çektikleri görüntüler, fırtınanın şiddetini gözler önüne seriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...