Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Mart 2021 19:36

Meksika Devlet Başkanı, ABD Başkanı Biden'a aşı desteği için teşekkür etti

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ülkesine Oxford-AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısından 2,7 milyon doz gönderme kararı için ABD Başkanı Joe Biden'a teşekkür etti.

Meksika Devlet Başkanı, ABD Başkanı Biden'a aşı desteği için teşekkür etti
ABD,,MEKSİKA,,BIDEN,

Ulusal Saray'daki günlük basın toplantısında konuşan Lopez Obrador, Biden ile 2 aya yakındır aşı konusunu ele aldıklarını belirterek, "Monterrey'de onunla bir telefon görüşmesi yaptığımızda Biden'dan aşı dozları konusunda bize yardım etmesini istedim. O da bu vesileyle bize yardım edilip edilemeyeceğini analiz edeceklerini söylemişti. Biden'a minnettarım." ifadelerini kullandı. 

Lopez Obrador, Biden ile 2 Mart'ta yaptığı çevrim içi toplantıda ülkesine daha faza aşı temin edilmesi için destek istemişti.

 Meksika, 17 Mart'ta yaptığı açıklamada, Oxford-AstraZeneca'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısını kullanmaya devam edeceğini bildirmişti. 

Meksika hükümeti, ABD'li ilaç şirketi Pfizer'dan 34,4 milyon, Oxford-AstraZeneca iş birliğinde geliştirdiği aşıdan 77,4 milyon, Rus Sputnik V aşısından 24 milyon ve Kovid-19 aşıları Küresel Erişim Programı'ndan (COVAX) 51,5 milyon doz temini için anlaşma yapmıştı. 

Meksika, 196 bin 606 kişiyle dünyada Kovid-19 kaynaklı en fazla ölümün gerçekleştiği 3. ülke olurken, vaka sayısında ise 2 milyon 182 bin 188 ile 13. sırada yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...