Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Eylül 2017 09:23

Meksika'da 8,2'lik deprem! Ağır bilanço açıklandı

Meksika'nın güney açıklarında meydana gelen 8,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 58'e yükseldi.

Meksika'da 8,2'lik deprem! Ağır bilanço açıklandı
meksika,deprem,bilanço

Meksika Sivil Savunma Dairesi Başkanı Luis Felipe Puente, depremde Oaxaca eyaletinde 45, Chiapas'ta 10 ve Tabasco'da 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

50 MİLYON MEKSİKALI DEPREMİ HİSSETTİ

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Pijijiapan kentinin 87 kilometre güneybatısı olan 8,1 büyüklüğündeki depremin 69,7 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıklarken Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ise depremin büyüklüğünü 8,2 olarak ilan etmişti. Depremin ardından 62 artçı sarsıntı kaydedilirken yaklaşık 50 milyon Meksikalının depremi hissettiği açıklanmıştı. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi de deprem nedeniyle Meksika açıklarında oluşan dalgaların bir metreye ulaştığını duyurmuştu.

Meksika'da 19 Eylül 1985'te başkent Meksiko'da meydana gelen 8,1 büyüklüğündeki depremde de en az 6 bin kişi hayatını kaybetmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...