Tgrt Haber
30 Haziran 2021 12:50

Meksika'da karteller çatıştı cansız bedenler yolda bırakıldı

Meksika'da iki kartel arasında çatışma çıktı, 9 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin cansız bedenleri ise Monterrey Tamaulipas karayolu üzerine bırakıldı.

Meksika'da karteller çatıştı cansız bedenler yolda bırakıldı
meksika,çatışma

Meksika'da kartellerin çatışmaları devam ediyor. Ülkenin kuzeydoğusundaki Tamaulipas eyaletinin Miguel Aleman kasabasında Kuzeydoğu Karteli ve Körfez Karteli arasında çatışma çıktı. Çatışmanın ardından hayatını kaybeden 9 kişinin cansız bedeni ise kasabaya yakın bir yer olan Monterrey Tamaulipas karayolu üzerinde bırakıldı.

AĞIR SİLAHLAR KULLANILDI

Araçlarıyla yoldan geçen vatandaşları ise gördükleri cansız bedenler karşısında dehşete düştü. Çevre sakinlerinin ifadesine göre dün sabaha karşı ağır silah seslerinin de duyulduğu çatışmanın ardından cansız bedenler karayoluna bırakılırken, hangi kartele ait oldukları henüz bilinmiyor.

Olay yerine kolluk kuvvetleri sevk edilirken, Tamaulipas eyalet yetkilisi Luis Alberto Rodriguez cesetlerin bırakıldığı bölgeye ilk gelenin Meksika ordusu olduğunu belitti. Rodriguez yola bırakılan cansız bedenlerin sayısının 9 olduğunu da doğruladı.

2010 YILINDAN BERİ ÇATIŞIYORLAR

Çatışmanın Kuzeydoğu ve Körfez Kartelleri arasında bölgedeki uyuşturucu, kaçak mallar ve göçmen trafiği konusunda 2010 yılından beri yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

Son günlerde kartel cinayetlerinde ciddi artış görülen Meksika’da geçtiğimiz 19 Haziran’da yine Tamaulipas eyaletinin Reynosa şehrinde Körfez Karteli sivillere ateş açarak 15 masum vatandaşın ölümüne neden olurken, kartelin 4 üyesi güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...