Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ekim 2021 08:47

Meksika'da çeteler arasında kanlı çatışma: 20 ölü

Meksika'nın kuzeyinde, uyuşturucu çeteleri birbirine girdi. Çeteler arasında çıkan çatışmalarda 20 kişi hayatını kaybetti.

Meksika'da çeteler arasında kanlı çatışma: 20 ölü
meksika,,çatışma,

Meksika'nın Chihuahua eyaletinde uyuşturucu çeteleri arasında çatışma çıktı.  Birbirine rakip organize suç örgütleri, bölgenin kontrolünü sağlamak amacıyla ağır silahlarla çatıştı. Görgü tanıklarına göre, saatlerce süren çatışma sonunda 20 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Chihuahua Başsavcılığı, olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yetkililer, bölgenin uyuşturucu trafiğinin Sinaloa Karteli mensupları tarafından kontrol edildiğini belirterek, çatışmanın büyük ihtimalle rakip çete grupları arasında meydana geldiğini kaydetti.

Meksika'nın en güçlü ve en şiddet yanlısı suç örgütü olarak kabul edilen Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG), bölge ve çevresinin kontrolü için Sinaloa karteli ile diğer gruplarla savaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...