Tgrt Haber
18 Kasım 2021 08:59

Meksika'da gizli mezarda 65 ceset! Ülkedeki kayıp ihbarı 100 bine dayandı

Meksika'da faili meçhul cinayetlere yenileri eklendi. Ülkede gizli bir mezarda yapılan aramalar sonucunda 65 ceset daha bulundu.

Meksika'da gizli mezarda 65 ceset! Ülkedeki kayıp ihbarı 100 bine dayandı
meksika,ceset

Geçtiğimiz aylarda Meksika'nın farklı noktalarında bulunan toplu cesetlere yenileri eklendi. Meksika basınında çıkan haberlere göre, Veracruz eyaltien bağlı Alvaradı kentinde bulunan gizli bir mezarda çok sayıda ceset bulundu. Yetkililer, savcılık ve polis eşliğinde mezardan çıkarılan cesetlerin toplamda 65 kişiye ait olduğu bilgisini paylaştı.

Bölgede aramalara devam edileceği ve cesetlerin ölüm nedenlerini belirlemek için çalışma başlatılacağı kaydedildi.

ÇETELER ARASI HESAPLAŞMA

Cesetlerin üzerinden kişisel eşyalar, banka kartları, kimlik bilgileri çıkarken kurbanların 2011-2012 yılları arasında çeteler arasındaki hesaplaşma sonucunda öldürüldüğü tahmin ediliyor.

İçişleri Bakanlığı Ulusal Arama Komisyonu verilerine göre, Veracruz, Sinaloa, Colima, Guerrero ve Sonora eyaletleri ülkede en çok gizli mezarın ortaya çıkarıldığı yerler olarak geçiyor.

Meksika'da kayıpları arama komisyonu raporlarına göre, ülkede kayıp ihbarı verilen 94 bin 500 kişiden haber alınamıyor.

Meksika'da gizli mezarda 65 ceset! Ülkedeki kayıp ihbarı 100 bine dayandı

İŞKENCEYE UĞRAMIŞ CESETLER

Geçtiğimiz aylarda Meksika'nın Zacatecas eyaletinde bir ihbar üzerine yetkililer, işkence izleri ve kurşun yaraları bulunan 9 ölü bedenle karşılaştıklarını açıkladı. 9 cesetten önce bir evde 10 işkence mağduru cansız beden bulunan Zacatecas eyaletinde şiddet olayları son zamanlarda artış gösteriyor. 

ARTEZYEN KUYUSUNDA 20 CESET

Veracruz eyaletine bağlı Omealca kasabasında bir evin yakınlarındaki artezyen kuyusundan 20 ceset çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...