Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Temmuz 2021 08:09

Meksika'da kırmızı alarm: Maske takmayana hapis

Meksika’da koronavirüs risk haritasında kırmızıya dönen iki ilçede toplu etkinlikler iptal edildi, maske takmayanlara hapis cezası verilmesine karar verildi.

Meksika'da kırmızı alarm: Maske takmayana hapis
meksika,,maske,,koronavierüs,,kovid 19,

Meksika’da koronavirüs risk haritasında Oaxaca eyaletinde yer alan iki ilçe kırmızıya döndü. Salgınla mücadele için ilçelerin Belediye Meclisleri,  toplu etkinlikleri iptal etti. Maske takmayanlara hapis cezası verilmesine karar verdi. 

Cabildo de San Pedro Mixtepec Belediye Başkanı Freddy Gil Pineda yaptığı açıklamada, Belediye Meclisince sınırlamalara uymayanlara 2 saat hapis cezası uygulanacağını aktardı. Santa Mara Colotepec Belediye Meclisi ise sınırlamalara uymayanlara 300 peso (129 TL) para cezası, kamu hizmeti, sosyal hizmetin yanı sıra 36 saate kadar hapis cezası uygulanmasına karar verdi.

Pineda, “Oksijen yetersizliğimiz mevcut, aynı şekilde acil bakım hizmetlerimiz de yetersiz, bu nedenle bu yaptırımları uyguluyoruz, bizim için can sıkıcı ancak toplumumuz için gerekli bir durum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...