Tgrt Haber
15 Haziran 2021 08:59

Meksika'da seri katilin evinden binlerce insan kemiği çıktı

Meksika'nın başkenti Mexico şehrinde seri katil olarak bilinen Andres N.'nin evinden çıkanlar kan donduran cinsten... 17 kişiye ait olduğu düşünülen 3 bin 787 tane insan kemiği bulundu.

Meksika'da seri katilin evinden binlerce insan kemiği çıktı
meksika,seri katil,cinayet

Meksika'da 34 yaşında kaybolan Reyno Gonzales Amador'un kaybolmasının altından 72 yaşında bir seri katil çıktı. Andres N. adlı seri katil hakkında soruşturma başlatıldı ve 18 Mayıs tarihinde tutuklandı. Andres N'nin evinde yapılan aramada birçok kadına ait eşya ve kemik kalıntılarına ulaşılldı. Ele geçirilen kalıntı ve eşyaların arasında kadın kıyafetleri, kadınlara ait kimlik kartları, kemikler, kafa derileri, kafatasları, palalar ve oyma testeresinin yanı sıra zanlının işlediği düşünülen 20 cinayete ilişkin ses kaydı da bulunduğu belirtildi.

CİNAYETLERİ İTİRAF ETTİ

Soruşturma kapsamında mahkemeye çıkan Andres N. 20 yıl boyunca çok sayıda kadını öldürdüğünü ve cansız bedenlerini ise yediğini itiraf etti. Son açıklamaların ardından Meksika Eyaleti Başsavcılığı'ndan, Andres N.'nin evinde yürütülen kazı çalışmalarında elde edilen bulgulara ilişkin kan donduran açıklama geldi. Meksika Eyaleti Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Atizapan seri katili olarak bilinen Andres N.’nin evinde yapılan kazı çalışmalarında, 3 bin 787 adet insan kemiği bulunduğu, bunların 17 kişiye karşılık geldiğinin düşünüldüğünü ve çıkan kemiklerin bilim adamları tarafından incelenmesi sonucunda kesin bilginin ortaya çıkacağı belirtildi.

Başsavcılık, 17 Mayıs’ta Ekspertiz Hizmetleri Genel Koordinasyonu (CGSP) tarafından planlanan kazı programının, zanlının mülkünün içindeki yaşam alanını içerecek şekilde 3 etap olarak başlatıldığını, fakat yeni aldıkları karala kazı programını, zanlıya ait mülke dahil olan ama zanlının yaşadığı evin dışında kalan bir başka 3 odalı daire ve diş muayenehanesinin olduğu alanı da kapsayacak şekilde genişleteceklerini kaydetti.

GENETİK ARAŞTIRMA YAPILACAK

Soruşturma polisleri ve adli görevlilerinin yanı sıra antropologlar, adli arkeologlar, genetikçiler, adli tıp uzmanları, diş hekimleri ve adli tıp fotoğrafçılarının görev yaptığı kazı çalışmalarında bu güne kadar, 3 bin 787 kemik, 17’si çocuk fotoğrafı olmak üzere 73 fotoğraf, 2 terazi, 1 bıçak, 1 pala, 8 cep telefonu, 12 adet sim kart, 9 set anahtar, 2 adet kadın cüzdanı, 5 bilezik, 6 kolye, 3 çift küpe, 2 yüzük, 25 adet VHS kaset, 28 adet 8mm kaset, değişik ebatlarda 5 defter ve 8 kitap bulunduğu kaydedildi.
Başsavcılık, kemik kalıntılarının ise Lateralizasyon adı verilen bir yöntem ile incelendiğini belirtti. Yönteme göre, bulunan kemik kalıntıları titizlikle temizlenerek, her biri rastgele vücudun karşılık gelen bölümüne yerleştirilerek kurban sayısı hakkında yaklaşık bilgi elde ediliyor. Fakat, gerçek sayı ve kurbanların kimlik tespiti için ise genetik araştırma yapılacağı bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...