Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Eylül 2021 08:23

Meksika'yı afetler vurdu! Sel sonrası 6.9 büyüklüğünde deprem

Günlerdir sel felaketiyle mücadele eden Meksika bir de depremle sarsıldı. Ülkenin güneyindeki Guerrero eyaletine bağlı Acapulco'da 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi, 1 kişi hayatını kaybetti.

Meksika'yı afetler vurdu! Sel sonrası 6.9 büyüklüğünde deprem
meksika,deprem,sel

Geçtiğimiz günlerde sel felaketiyle karşı karşıya kalan Meksika'da bir de deprem meydana geldi. Ulusal Sismoloji Servisi, merkez üssü, ülkenin güneyindeki Guerrero eyaletine bağlı Acapulco kentinin 14 kilometre güneydoğusunda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin, yerin 50 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı. İlk belirlemelere göre, Guerrero eyaletinde 1 kişi hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise depremin 7,4 büyüklüğünde olduğunu, merkez üssünün Guerero eyaletine bağlı Pueblo Madero kenti olduğunu duyurdu.

Meksika'yı afetler vurdu! Sel sonrası 6.9 büyüklüğünde deprem

Sarsıntıdan, Michoacan, Jalisco ve başkent Meksiko'nun da etkilendiği bildirildi. Yetkililer, depremde can ve mal kaybının olup olmadığıyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

'DEPREM IŞIKLARI' GÖRÜLDÜ

Deprem sırasında gökyüzünde “deprem ışıkları” olarak bilinen mavi ışıklar görüldü. Gökyüzünü aydınlatan mavi ışıklara ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. ABD’deki Rutgers Üniversitesinin 2017 yılında yaptığı açıklamaya göre, şiddetli depremler sırasında yeryüzündeki fay hatlarının hareketi sonucu ortaya çıkan elektrik yükü gökyüzünde yanıp sönen ışıklara neden olabiliyor. Bu ışıklara ısıl ışıldama (tribolüminesans) denirken, daha çok “deprem ışıkları” olarak biliniyor.

DEPREM ÖNCESİ SEL FELAKETİ

Öte yandan sel felaketinin ardından su basması sonucu hastanelerdeki Covid hastalarından ölenler olduğu açıklandı. Yaklaşık 2 bin evin ise zarar gördüğü öğrenildi.

Meksika'yı afetler vurdu! Sel sonrası 6.9 büyüklüğünde deprem

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...