Tgrt Haber
26 Ekim 2018 17:15

Merkel: Kaşıkçı cinayeti aydınlanana kadar Suudi Arabistan'a silah yok

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Kaşıkçı cinayeti aydınlanana kadar Suudi Arabistan'a silah yok" açıklamasını yaptı. Diğer yandan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kaşıkçı olayıyla Suudi Arabistan'a silah satışının birbiriyle alakasız konular olduğunu öne sürdü.

Merkel: Kaşıkçı cinayeti aydınlanana kadar Suudi Arabistan'a silah yok
merkel,,suudi arabistan,,cemal kaşıkçı,

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin ardından Riyad yönetimine tepkiler devam ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Kaşıkçı cinayeti aydınlanana kadar Suudi Arabistan'a silah yok" açıklamasında bulundu. Merkel, "Bu korkunç olayın arka yüzünü netleştirmek gerekli. Bu olmazsa, Suudi Arabistan'a silah göndermeyeceğiz" dedi.

Avusturya 'ortak pozisyon' önerdi ama...

Diğer yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kaşıkçı olayıyla Suudi Arabistan'a silah satışının birbiriyle alakasız konular olduğunu öne sürdü. 

Slovakya ziyareti sırasında konuşan Macron, "Silah satışıyla Bay Kaşıkçı'nın öldürülmesi arasında nasıl bir bağlantı var? Yemen'de olanlarla ilgili bağlantıyı anlarım ama Bay Kaşıkçı'yla alakalı bir bağ yok" ifadesini kullandı. 

Böylece Avusturya'nın, Suudi Arabistan'a silah ihracatına yönelik ortak Avrupa pozisyonu önerisi zora girdi. 

Suudi Arabistan, Almanya'nın yılbaşından bu yana en çok silah sattığı  ikinci ülke oldu. Almanya, yılın 9 ayında Cezayir'e yaklaşık 741,5 milyon avro,  Suudi Arabistan'a da yaklaşık 417 milyon avro değerinde silah sattı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün de Suudi Arabistan'a hızlı, şeffaf ve inandırıcı  bir aydınlatmayı sağlama çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...