Tgrt Haber
06 Mart 2014 19:12

Merkel, 'Kırım'da referandum kararı gayrimeşru'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kırım'da referandum düzenlenmesi kararının gayrimeşru olduğunu belirtti.

Merkel, 'Kırım'da referandum kararı gayrimeşru'
Merkel'den Kırım açıklaması, kırım'daki referandum kararı, kırım'daki son gelişmeler, referandum kararına eleştiri,

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Rusya ile Ukrayna krizinin çözümünde siyasi diyalog yoluyla ilerleme sağlanamaması halinde vize yasağı ve mal varlığı dondurulması yaptırımına gideceklerini söyledi. AB'nin kısa sürede Ukrayna geçici hükümetiyle Ortaklık Anlaşması'nın siyasi kısmını imzalayabileceğini ifade eden Merkel, "Kırım'da referandum düzenleme kararı gayrimeşru ve anayasaya aykırı" dedi. İngiltere Başbakanı David Cameron ise Rusya ile görüşmeler hızla sonuç vermemesi halinde Rus yetkililerin mal varlıklarının dondurulması ile seyahat yasağı yaptırımlarına yöneleceklerini belirtti.
Cameron, Rusya'nın Ukrayna'da daha da ilerlemesi ya da komşusunu istikrarsızlaştırma faaliyetlerini artırması halinde ağır ekonomik sonuçlarla karşılaşacağı uyarısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...