Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2020 16:26

Merkel: Suriye'deki durum 'dramatik'

Almanya Başbakanı Merkel, iç savaşın yaşandığı Suriye'deki durumu 'dramatik' olarak nitelendirdi.

Merkel: Suriye'deki durum 'dramatik'
Almanya Başbakanı Angela Merkel,,Suriye

Almanya Başbakanı Angela Merkel, geleneksel yaz mevsimi basın toplantısında, Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

Yemen'deki insani felaket durumuna baktığında, Suriye'deki durumun en büyük trajedi olup olmadığından emin olmadığını belirten Merkel, "Suriye nüfusunun yarısı ülke içinde yerlerinden edildi, yarısı da ülkeyi terk etmiş durumda. Buna bakıldığında, Suriye'deki durum dramatik." ifadesini kullandı.

Merkel, Suriye'deki insanların haklı olarak halen görevde olan bir diktatöre karşı harekete geçmek istediğini vurgulayarak, Rusya'nın Esad'in yardım çağrısına yanıt vermekten çekinmediğini ve bu durumun Suriye'deki durumu pekiştirdiğini söyledi.

Bugüne kadar Suriye'de hiçbir kapsayıcı sürecin gerçekleşmediğine işaret eden Alman Şansölye, görevde olduğu müddetçe Suriye içinde ve dışında yerlerinden edilenlerin ülkede seslerinin duyulmasını sağlamak istediğini kaydetti.

Merkel, "Bir zamanlar 'Arap Baharı' olarak adlandırılan şey, umutların elbette tersine dönüştüğü büyük bir trajedi." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...