Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2021 18:25

Merkel veda ziyaretlerine başladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel görev süresi dolmadan önce İngiltere’ye son ziyaretini gerçekleştirildi.

Merkel veda ziyaretlerine başladı
Almanya Başbakanı Angela Merkel,Almanya,ingiltere

Eylül ayında görev süresi sona erecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'ye sonuncu resmi ziyaret gerçekleştirdi. Merkel'i İngiliz mevkidaşı Boris Johnson, Buckinghamshire'daki Chequers kır evinde ağırladı. Johnson, Merkel'in İngiltere ziyareti öncesinde, "Birleşik Krallık ve Almanya'nın birçok konuda kararlı bir dostluğu ve ortak bir bakış açısı var. Bilim insanlarımız, aydınlarımız ve sanayicilerimiz dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için her gün birlikte çalışıyorlar. Anlaşmaya varacağımız yeni ortak girişimler nesiller boyu sürecek bir miras bırakacak” ifadelerini kullandı.

SEYAHAT KISITLAMASI GEVŞETİLEBİLİR

Almanya Başbakanı Merkel, İngiliz turistlere yönelik seyahat kısıtlamaları hakkında "gelecekte iki doz aşı olanlar için seyahat kısıtlamalarının gevşetilebileceğini" söyledi. Merkel, İngiltere'nin de Almanya'ya şu an da kısıtlama uyguladığını hatırlatarak, gelecekte karantinasız seyahatlerin önünün açılabileceğini ifade etti. Merkel daha önce Covid-19'un Delta mutasyonu nedeniyle İngiltere'den Avrupa'ya gelen turistlerin karantinaya alınması konusunda öneride bulunmuştu. İngiltere Başbakanı Johnson ise Merkel'in aksine Perşembe günü yaptığı bir açıklamada, iki doz aşılamanın uluslararası seyahatler için "kurtarıcı" olabileceğini söylemişti. Mayıs ayından bu yana İngiltere'den Almanya'ya gelen turistlerin 14 gün karantina uygulaması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...