Tgrt Haber
06 Kasım 2014 13:07

Mescid-i Aksa'da İsrail terörü

Kudüs'teki gerginliği bilerek tırmandıran İsrail, dün de 100 Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin vererek provokasyonun fitilini ateşledi.

Mescid-i Aksa'da İsrail terörü
israil,mescidi aksa,gerginlik,

Önce Mescid-i Aksa'ya kilit vuran ve peşi sıra artan provokatif ziyaretlerle gerginliği tırmandırmaya çalışan İsrail, İslam'ın ilk kıblesine en çirkin saldıyı gerçekleştirdi. İsrail güvenlik güçlerinin, dün sabah saatlerinde yaklaşık 100 Yahudi'yi Aksa'nın ağlama duvarına bakan Megaribe kapısından içeriye almasına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. İsrail askerleri, 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek mihraba postallarıyla girdi.
(Mescid-i Aksa'nın önünde İsrail askerleri, namaz kılmaya gelen 50 yaş üstü müslümanların yakasına yapışıyor. İsrail, Mescid-i Aksa'da bir süredir 50 yaş altındakilerin ibadet yapmasına izin vermiyor)

Geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan provokatör haham Yehuda Glick'e destek veren Yahudi grup külliye içinde gezerken, Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 300 kadar İsrail askeri de cami avlusunu savaş alanına çevirdi. Askerlerin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahelesi üzerine 27 kişi yaralandı. Bu sırada Aksa içinde bulunan Kıble Camisi'ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri, içeride postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladı. İslam'ın kutsallarını ayaklar altına alan askerler, cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimleri de yerlere attı.

FİLİSTİNLİLER İLE İSRAİL POLİSİ ARASINDA ÇATIŞMA

Olayın ardından  Filistinli gençlerle İsrail polisi arasında çatışmalar çıkarak, ortalık savaş alanına döndü. Çatışmalarda  2 Filistinli ve 1 İsrail polisi yaralandı. Görgü tanıkları, 2 Filistinli'nin, İsrail polisinin gerçek mermi kullanması sonucu yaralandığını, çok sayıda kişinin de gazdan etkilendiğini ifade etti.

ÇATIŞMALAR HALA DEVAM EDİYOR

İsrail ordu radyosu da, Tur, Silvan, Şufat ve er-Ram bölgeleri başta olmak üzere Kudüs'ün çeşitli mahallelerinde çatışmaların halen devam ettiğini açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...