Tgrt Haber
10 May 2021 13:56

Mescid-i Aksa'nın anahtarları İsrail'in elinde

Israil'in Filistinlilere yönelik baskısı ve şiddeti bitmek bilmiyor. TGRT Haber canlı yayınına bağlanan gazeteci yazar Halis Mutlu, İsrail askerlerinin Mescidi Aksa'nın baş imamını tutuklayarak görevlilerden Aksa'nın anahtarlarını teslim aldığını söyledi.

Mescid-i Aksa'nın anahtarları İsrail'in elinde
israil,filistin,mecidi aksa

Gazeteci yazar Halis Mutlu TGRT Haber canlı yayınında Mescid-i Aksa'da yaşananları değerlendirdi.



İki günce yaşanan olayın bugünkü olayların provası olduğunu söyleyen Mutlu, İsrail'in 10 Mayıs'ta ilk kez bu yıl "yeruşalim" diye yeni bir gün ilan ettiklerini söyledi.Mutlu konuyla ilgili şunları söyledi; İsrail cephesinin Mescid-i Aksa'nın kendilerine ait tapınak tepesi olduğunu, Kudüs'ün kendilerinin ebedi başkentleri olduğunu söyleyerek "Kudüs'ü Yahudileştireceğiz" dediler.

MESCİD-İ AKSA'DAKİ OLAYLARIN SEBEBİ NE?

Bütün olayların altında yatan sebebin "büyük yahudi krallığı" kurmanın hayali peşinde Mescid-i Aksa'yı ele geçirmek olduğunu söyleyen Mutlu,"Tapınak Şovalyelerinin, kurulduktan 74 yıl sonra eğer "büyük İsrail devletini" ya da "büyük yahudi krallığını" ilan etmezlerse yok olup gideceğine inanıyorlar. Bu yıl yani 2021 yılında 73. yılındalar." dedi.

İSRAİL, MESCİD-İ AKSA'NIN ANAHTARLARINI ELE GEÇİRDİ

Mescid-i Aksa'nın 10 kapısının olduğunu ve bu kapılardan bir tanesinin 1980'den beri yahudilerin kontrolünde olduğunu geri kalan 9 kapının anahtarlarını Müslümanlarda olduğunu söyleyen Mutlu, "İsrail askerleri, Mescid-i Aksa'nın baş imamını tutuklayıp Mescid-i Aksa vakfının görevlilerinden anatarlarını aldılar" dedi.

Mescid-i Aksa'nın anahtarları İsrail'in elinde

Bugün yaşanan olaylar sırasında İsraillilerin ​Mescid-Aksa'nın anahtarlarını teslim aldığını aktaran Mutlu, görevli imamları da tutuklanarak dışarı çıkardığını söyledi.






 






 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...