Tgrt Haber
20 Ocak 2014 09:49

Mesut Barzani, Davos için Avrupa'ya gitti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani beraberindeki heyetle, Davos Forumu'na katılmak için Avrupa'ya gitti.

Mesut Barzani, Davos için Avrupa'ya gitti
mesut barzani, davos, barzani avrupa'ya gitti,

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin beraberindeki heyetle, Davos Forumu'na katılmak ve AB liderleriyle bir araya gelmek için Avrupa'ya gittiği bildirildi. IKBY Divan Başkanı Fuad Hüseyin yaptığı yazılı açıklamada Barzani'nin, 22-25 Ocak 2014 tarihlerinde İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenecek Dünya Ekonomi Forumu'na katılmak için Avrupa'ya gittiğini belirtti. Hüseyin, Barzani'nin, Davos öncesinde Avrupa ülkelerini ziyaret ederek, liderlerle bir araya geleceğini kaydetti. Hüseyin, resmi temaslarda Erbil-Bağdat ilişkileri başta olmak üzere Ortadoğu'daki sorunların görüşüleceğini aktardı.  
Davos Zirvesi'ne ikinci kez katılacak olan Barzani'niye IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ile diğer yetkililer eşlik ediyor. Barzani'nin, Davos'taki temaslarının ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne gideceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...