Tgrt Haber
15 Temmuz 2014 13:36

Metro raydan çıktı! Bilanço ağırlaşıyor, 12 ölü, 160 yaralı

Rusya'da bu sabah erken saatlerde Moskova metrosu raydan çıkınca korkunç bir kaza yaşandı. Olayda 12 kişi hayatını kaybetti. 160 de yaralı var.

Metro raydan çıktı! Bilanço ağırlaşıyor, 12 ölü, 160 yaralı
metro raydan çıktı, ,Rusya,Moskova

Moskova metrosunda Slavyansky metro durağında 3 vagon raydan çıktı. Rus medyasında yeralan bilgiye göre kazada 160 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Yaralılar hastaneye kalırılırken şu ana kadar 12 kişinin öldüğü bildiriliyor.  Slavyanskiy Bulvar ve Park Pabedı" istasyonları arasında raydan çıkan vagonların bulunduğu yere çok sayıda ekip sevk edildi. Kaza yerine yakın bazı caddeler trafiğe kapatıldı.  Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Pyotr Biryukov, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, kazada ölenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini, 160 kişinin yaralandığını söyledi. Biryukov, 106 kişinin hastaneye kaldırıldığını belirtti.
Moskova Metrosu'nun "Slavyanskiy Bulvar ve Park Pabedı" istasyonları arasında, trenin ani fren yapması nedeniyle üç vagon raydan çıktı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yararlılar ambulans ve helikopterlerle bölge hastanelere sevk edildi.
Kazanın, metro hattındaki yüksek voltajın düşmesinin ardından trenin ani fren yapmasıyla meydana geldiği üzerinde duruluyor. Vagonların raydan çıktığı yerde çalışmalar devam ederken, yakın caddeler trafiğe kapatıldı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...