Tgrt Haber
25 Haziran 2021 11:46

Miami'de yıkılan 12 katlı binanın enkazından bir çocuğu köpek kurtardı

Amerika'nın Florida eyaletinde 12 katlı bina çöktü. 1 kişi hayatını kaybetti, 1 çocuğun hayatını kurtaran ise bir köpek oldu.

Miami'de yıkılan 12 katlı binanın enkazından bir çocuğu köpek kurtardı
amerika,enkaz

Surfside'da 12 katlı Champlain Towers South Condo binasının düşmesi sonucu 99 kişiden hala haber alınamadı ve bir kişi öldü. Kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanları aramak için köpeklerden de faydalandı. Şimdiye kadar enkazın altından canlı olarak 35 kişi çıkarıldı. 35 kişiden biri ise bir çocuk olunca sevinç yaşandı.

Nicholas Bilbao adlı bir adam tam köpeğini gezdirirken yerin sarsıldığını fark etti ve binanın çöküşüne tanık oldu. Bilboa'nın köpeği ise bir çocuğun enkaz altından kurtulmasını sağladı, o anları ''Bir korku filminden fırlamış gibiydi'' diyerek CNN'e şu sözlerle anlattı:

''Bir anda kalabalık toplandı, çığlıklar duymaya başladım. Köpeğimi gezdirdiğim yerde molozların altından iki küçük parmak gördüm. Enkazın altındaki çocuğu duyacak kadar yaklaştım ve 'Elimi görebiliyor musun?' dedim. Elini kaldırıyordu enkazın altından, elini ve parmaklarını kığırdattığını gördüm. Bir yatağın altında saklandığı fark ettim ve kurtarma ekiplerini çağırdım. Bina çöktüğü esnada muhtemelen çocuk uyuyordu.''

Görüntülerde kurtarma ekiplerinin bir kola uzandığı ve ardından pijama giymiş gibi görünen bir çocuğu çıkarmaya yardım ettiği görülüyor. Enkazın altıdan kurtarılan çocuk daha sonra sedyeyle hastaneye götürüldü.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...