Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 May 2014 11:45

Michelle Obama'nın bu fotoğrafını 10 saatte 36 bin kişi paylaştı

Nijerya'da Boko Haram'ın kaçırdığı 230 kız öğrencinin kurtarılması için kampanyalar düzenleniyor. Sosyal medyada başlatılan "BringBackOurGirls" kampanyasına ABD first ladysi Michelle Obama da katıldı.

Michelle Obama'nın bu fotoğrafını 10 saatte 36 bin kişi paylaştı
Michelle Obama,fotoğraf,BringBackOurGirls,nijerya boko haram,sosyal medya paylaşım,

Nijerya'nın Borno eyaletinin Chibok bölgesinde 3 hafta önce Boko Haram örgütü tarafından kaçırılan 230 kız çocuğunu kurtarmak için dünya çapında kampanyalar düzenleniyor. Nijerya hükümeti ve diğer uluslararası kuruluşları harekete geçirmek için sosyal medyada "BringBackOurGirls" (Kızlarımızıgerigetirin) hashtagi ile bir kampanya başlatıldı. Sözkonusu kampanyaya Twitter üzerinden ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama da katıldı. Elinde "Kızlarımızıgerigetirin" hashtagi ile fotoğraf çektiren first lady Michelle Obama, "Dualarımız kaçırılan Nijeryalı kızlar ve aileriyle. Kızlarımızıgerigetirme zamanı" mesajını paylaştı. ABD first ladysi Michelle Obama'nın 10 saat önce paylaştığı mesaj kısa süre içerisinde 36 bin kişi tarafından paylaşıldı. Michelle Obama'nın mesajını 22 bin kişi de favorilerine ekledi. Üç hafta önce Nijerya'nın Borno eyaletinin Chibok bölgesinde kaçırılan kızların ailelerinin yardım çağrıları, Nijerya ve dünya çapında büyük destek görüyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve aktivistler değişik kampanyalar düzenleniyor. Boko Haram örgütü ise, kaçırılan kızlara karşılık fidye istediğini açıklaladı. Boko Haram lideri geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kızları kaçırdıklarını kabul ederek, "Kızlarınızı pazarda satacağım" mesajı vermişti.

Kaynak NTV

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...