Tgrt Haber
25 Kasım 2021 22:52

Miçotakis, ABD medyasına Türkiye’yi şikayet etti

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Washington Post'a verdiği röportaj ile Türkiye’yi şikayet etti. Mülteciler konusunda Türkiye’yi suçlayan Miçotakis, Doğu Akdeniz konusunda skandal ifadeler kullandı.

Miçotakis, ABD medyasına Türkiye’yi şikayet etti
Miçotakis,Yunanistan,Kiriakos Miçotakis,Türkiye,doğu akdeniz

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ABD Washington Post’a açıklamalarda bulundu. Botlarını patlatarak Türk karasularına ittiği mültecileri ölüme terk eden Yunanistan’ın Başbakanı Miçotakis Türkiye’yi şikayet etti.  "Türkiye'nin mültecileri Türkiye sahillerindeyken halen Türkiye karasularındayken durdurma zorunluluğu var" diyen Miçotakis, “Ben insanların Türkiye’yi suçlaması yerine Yunanistan’ı suçlamalarını anlamıyorum. Türkiye insan haklarını ihlal ediyor” ifadelerini kullandı. 

“TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ’DE AGRESİF TAVRINI BIRAKMALI”

Öte yandan, Doğu Akdeniz'le ilgili de konuşan Miçotakis,  "Eğer Türkiye Ege ve Doğu Akdeniz’de agresif tavrını bırakırsa, oturup farklılıklarımızı konuşmak için bir alanımız olur." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...