Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ekim 2021 09:02

Miçotakis Fransa'yı arkasına alıp Türkiye'yi işaret etti: Fransa bizi korur

Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Türkiye'den saldırı gelmesi durumunda Fransa'nın yanlarında olacağını iddia etti.

Miçotakis Fransa'yı arkasına alıp Türkiye'yi işaret etti: Fransa bizi korur
kiryakos miçotakis,emmanuel macron,fransa,yunanistan,türkiye

Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçoktakis, parlemontada yaptığı konuşmasında ülkesine karşı herhangi bir saldırı durumunda Avrupa'nın tek nükleer gücü olan Fransa'nın arkalarında duracağını belirtti. Miçotakis, Fransa'nın Yunanistan ile imzaladığı Savunma ve Güvenlik Alanlarında İş Birliğine Yönelik Stratejik Ortaklık Anlaşması'nı hatırlatarak ülkesini Akdeniz'de güçlendireceğini, bunun Avrupa'nın stratejik özerkliğinde ilk cesur adım olduğunu söyledi.

Fransa ile anlaşmanın ulusal çıkarlar açısından avantajlı olduğunu savunan Miçotakis, Türkiye'yi işaret ederek şunları söyledi:

"Hepimiz, Doğu Akdeniz’de kimin kimi 'casus belli' (savaş nedeni) ile tehdit ettiğini biliyoruz." 

Miçotakis Fransa'yı arkasına alıp Türkiye'yi işaret etti: Fransa bizi korur

Türkiye, Yunanistan'ın karasularını 12 deniz miline çıkarması halinde bunu "casus belli" sayacağını ilan etmişti. Fransa ve Yunanistan anlaşması kapsamında Fransızlardan 3 adet Balherra sınıfı fırkateyn alacağını açıklayan Miçotakis, Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin daha da güçleneceğini söyledi.

Fransa'nın anlaşma çerçevesinde Atina'ya vermesi öngörülen desteği değerlendiren Miçotakis, "Bir saldırı halinde Avrupa'nın tek nükleer gücü ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olan tek Avrupa Birliği ülkesi (Fransa), ülkemizin yanında olacak." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...