Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2022 17:22 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 17:31

Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı, bir türlü hazmedemiyor

Yunanistan son dönemlerde Türkiye'ye yönelik provokasyonlarını attırarak sürdürüyor. ABD Kongresi'nde 'Türkiye'ye F-16 satmayın' çıkışında bulunan Miçotakis’i şimdi de Türkiye’nin "Turkegean (Türk Egesi)" isim hakkı başvurusunun kabul edilmesi çileden çıkardı. Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı.

Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı, bir türlü hazmedemiyor
Miçotakis,Yunanistan,Turkegean

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Türkiye'yi hedef alan açıklamaları sürüyor. ABD Kongresi'ndeki haddini aşan açıklamalar yapan Miçotakis’in bu tavrına karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "O artık Türkiye'deki gelişmeleri beklesin. Kendisine de çeki düzen versin" ifadelerini kullanmıştı.  Aldığı hezimetler karşısında Türkiye düşmanlığına sığınan Miçotakis, yine Türkiye'yi hedef aldı. Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Miçotakis, Avrupa Birliği'nin sorunları önleme ve sorun çıkaranları engelleme yükümlülüğüne sahip olduğunu belirtti.

TÜRKİYE DÜŞMANLIĞINA SIĞINDI

Yunan basını bu açıklamayı 'Türkiye'ye üstü kapalı gönderme' olarak yorumlarken Miçotakis Türkiye ile ilgili son dönemdeki gerilime ilişkin "Yunanistan, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir tehdide müsamaha göstermeyecektir" ifadelerini kullandı. Uluslararası anlaşmaları görmezden geldiklerini unutan Miçotakis Yunanistan'ın barıştan ve uluslararası hukuktan yana olduğunu savundu. Miçotakis, Ukrayna savaşının Avrupa'nın yolunda bir dönüm noktası olduğunu ve Avrupa'nın, yarın benzer olaylara karşı tedbir alması gerektiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...