Tgrt Haber
17 May 2022 20:47 - Güncelleme : 17 May 2022 20:49

Miçotakis'in skandal sözleri ABD Kongresi'nde ayakta alkışlandı

ABD ziyareti kapsamında Beyaz Saray'daki temaslarının ardından ABD Kongresi'ne hitap eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin Yunanistan hava sahasının defalarca ihlal ettiğini ve Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümün 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. Miçotakis'in skandal sözler, Kongre üyeleri tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Yeni Şafak
Washington yönetimi, uzun zamandır Yunanistan'ın çeşitli stratejik bölgelerine askeri mühimmatlar yığıyor.
yunanistan,abd,türkiye
Washington yönetimi, uzun zamandır Yunanistan'ın çeşitli stratejik bölgelerine askeri mühimmatlar yığıyor.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'ye giden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD Başkanı Joe Biden tarafından Beyaz Saray'da ağırlandı. ABD Kongre üyelerine hitap eden Miçotakis, provokasyon dolu konuşmasında, ABD'den Kıbrıs konusundaki müzakere sürecinde tüm nüfuzunu kullanmasını istedi.

SKANDAL SÖZLERİ AYAKTA ALKIŞLADILAR

Yunan Başbakan, "Hiç kimse Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümü kabul edemez ve etmeyecek" ifadelerini kullandı. Miçotakis'in adadaki Türk varlığını hiçe sayan sözleri sonrası Kongre üyeleri tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

YUNANİSTAN ABD'NİN ÜSSÜ HALİNE GELDİ

ABD, Doğu Akdeniz ve Girit başta olmak üzere Yunanistan'ın hukuksuz kararlarının yanında yer alıyor. Washington yönetimi, uzun zamandır Yunanistan'ın çeşitli stratejik bölgelerine askeri mühimmatlar yığıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'nin Yunanistan'da yaptığı askeri yığınağa ilişkin değerlendirmesinde, "Aslında sadece Dedeağaç bir üs değil, Yunanistan’ın kendisi şu anda Amerika’nın bir üssü durumuna gelmiştir. Şu anda Yunanistan’ın içerisindeki Amerikan üslerinin sayısını ben saya saya bitiremedim. O denli Yunanistan’ın içinde Amerika’nın üsleri var. Şöyle hepsini bir araya toparladığımız zaman ortaya öyle bir tablo çıkıyor ki Yunanistan’ın kendisi adeta Amerika’nın bir üssü gibi" diyerek ABD'ye tepkisini göstermişti.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...