Tgrt Haber
26 Aralık 2014 17:42

Milletvekilleri tekme tokat birbirine girdi

Gürcistan’da muhalefet milletvekili Kako Bobokhidze’nin iktidar partisi üyelerine hakaret etmesi sonrası meclis karıştı.

Milletvekilleri tekme tokat birbirine girdi
gürcistan, milletvekili, milletvekilleri,

Milletvekilleri birbirlerine saldırarak dakikalarca kavga etti. Gürcistan’da Avrupa Konseyi parlamenter heyeti kotaları ile ilgili yapılan görüşmeler sırasında muhalefet milletvekili Kako Bobokhidze, iktidar milletvekillerine hakaret etti. Olayın ardından vekiller arasında sözlü çatışmalar başladı. Tartışmalar bir süreden sonra kavgaya dönüştü ve Gürcü vekiller birbirlerine tekme tokat saldırıda bulundu. Güvenlik güçleri vekilleri ayırmakta zorlanırken dakikalarca süren kavganın ardından Gürcü vekiller sakinleştirildi. Olayın ardından açıklamalarda bulunan Muhalif Birlik Ulusal Hareketi milletvekili Sergo Ratiani, “Bu durumla ilgili açıklamada bulunmak çok zor. Buna benzer bir şey daha önce mecliste hiç olmamıştı. Asla ve asla tek yapabileceğim tek yorum bu” dedi. Muhalif milletvekili Bobokhidze’yi eleştiren Zviad Kvachantıradze ise, “Bobokhizde en deneyimli provokatördür. Avrupa Konseyi’nde bir sandalye daha kaybettiler. Bu planlanmış bir provokasyondur” dedi.

Gürcistan Meclis Başkanı David Usupashvili ise, “Yaşanan siyasi spekülasyonu önlemek isterdim. Vekiller niçin kavgaya başladı anlamadım. Fakat açık olan bir şey var ki kota konusunda bugün başarısız olursak o zaman provokatörler kazanmış olur” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...